Готварство

Яхния с наденици и боб

30 Юни 2020 | 05:02 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 65 мин Порции: 3-4
Яхния с наденици и боб

Продукти:

  • 1 200 г сурови свински наденици
  • 500 г боб от консерва, отцеден и изплакнат
  • 1 голяма глава лук
  • 3 стрити скилидки чесън
  • 3 моркова
  • 4 червени чушки
  • 800 г домати от консерва
  • 100 мл червено вино
  • щипка червен пипер
  • 3 с.л. олио или зехтин
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте мазнината. Сложете надениците и ги гответе от всички страни докато леко покафенеят. Отделете ги в чиния. В същата мазнина задушете чесъна, морковите, чушките и лука. След това прибавете към тях отцедения боб, нарязаните и обелени домати, червения пипер, сол и черен пипер. Сложете при тях и надениците. Може да добавите малко от сока на доматите, (ако е необходимо) и червеното вино. Когато яхнията заври, намалете огъня и гответе около 30-40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

  • 14 вкусни рецепти с боб