Готварство

Мариновано филе от сьомга на скара

28 Юли 2020 | 07:00 |
Рейтинг:
3 от 2 гласа
Време на приготвяне: 140 мин Порции: 4
Мариновано филе от сьомга на скара

Продукти:

  • 1 супена лъжица настъргана лимонова кора
  • 1 супена лъжица пресован чесън
  • 1 щипка черен пипер
  • 5 супени лъжици соев сос
  • 4 супени лъжици кафява захар
  • 5 супени лъжици вода
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 700 г филе от сьомга

Приготвяне:

В купа смесете лимоновите корички, чесъна, пипера, соевия сос, захарта, водата и зехтина. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Поставете филето риба да се маринова вътре. Похлупете с капак или покрийте с найлоново фолио. Сложете в хладилника за 2 часа. Загрейте скарата на средна температура. Намажете леко с мазнина скарата. Поставете сьомгата, като предварително сте я отцедили от маринатата. Гответе по около 8 минути от всяка страна.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още: