Готварство

Салата „Нисоаз“ („Ница“)

03 Юли 2020 | 10:15 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 6
Салата „Нисоаз“ („Ница“)

Продукти:

  • 6 яйца
  • 1 краставица, обелена
  • 8 домата, нарязани
  • 1 стрък целина, нарязана
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 50 г пресен магданоз, ситно нарязан
  • 1 консерва риба тон в олио
  • 10 маслини без костилка
  • 8 филенца аншоа
  • За винегрета:
  • 3 чаени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица балсамов оцет
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Листа маруля за сервиране

Приготвяне:

Кипнете вода и сварете яйцата за 10 минути. Отцедете и охладете напълно. Нарежете ги на четвъртини по дължина. В купа за салата смесете нарязаните краставица, домати, целина, чушка, сварените яйца и магданоза. Разбъркайте. Добавете рибата тон, маслините и филенцата аншоа.

Отделно направете винегрета, като смесите всички продукти за него. Залейте салатата с него и разбъркайте преди да сервирате. Сервирайте върху листо маруля.

Снимка: iStock

Вижте още: