Готварство

Печени фалафели

10 Юли 2020 | 13:14 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Печени фалафели

Продукти:

  • 4 супени лъжици нарязан лук
  • 400 г варен нахут
  • 4 супени лъжици ситно нарязан магданоз
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 чаена лъжица кимион
  • ¼ чаена лъжица кориандър
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица сода
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 яйце, разбито
  • 2 чаени лъжици зехтин

Приготвяне:

Увийте нарязания лук в тензух и изстискайте сока му. Оставете го настрана. В блендер смесете нахута, магданоза, чесъна, кимиона, кориандъра, солта, содата. Разбъркайте добре, докато сместа стане пюре. Добавете лука и разбъркайте с лъжица. Отделно разбъркайте брашното с яйцето. Прибавете към сместа и разбъркайте. Оформете 4 фалафела, като притискате с ръце. Оставете ги да си починат 15 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте и тиган на средна към висока температура. Запържете фалафелите до златисто за 3 минути от всяка страна. Прехвърлете ги в тава за печене и печете за още 10-15 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: