Готварство

Пай с ядки пекан

10 Юли 2020 | 05:32 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Пай с ядки пекан

Продукти:

  • 2 яйца
  • 150 г масло, разтопено
  • 150 г кафява захар
  • 4 супени лъжици пудра захар
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 125 г ядки пекан
  • За тестото за пай:
  • 500 г брашно
  • 350 г масло
  • 3 супени лъжици пудра захар
  • 1 яйце
  • 2 чаени лъжици сол
  • 125 мл вода

Приготвяне:

За приготвяне на тестото:

В голяма купа смесете брашното, маслото, захарта и солта. Разбийте добре с приставка за тесто за миксер. Тестото трябва да стане трошливо. В по-малка купа смесете водата и яйцето. Разбийте. Добавете към тестото. Разбийте с миксер. Охладете в хладилник за 1 час. След като тестото се стегне добре го поставете на дъното на намазана с мазнина форма за пай и притиснете с пръсти, така че да се разпредели равномерно по цялата форма.

За приготвяне на пълнежа:

В голяма купа разбийте яйцата заедно с маслото до пухкава смес. Прибавете кафявата захар, пудра захарта и брашното. Разбийте много добре. Добавете млякото, ванилията и ядките пекан. Разбийте. Излейте пълнежа в подготвената тава с тестото за пай. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. След това намалете фурната на 180 и печете за още 30-40 минути.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още: