Меню

Пай с ядки пекан

10 юли 2020 | 05:32 | Илияна Николова
Добави в любими
2 яйца
150 г масло, разтопено 
150 г кафява захар 
4 супени лъжици пудра захар 
1 супена лъжица брашно 
1 супена лъжица прясно мляко 
1 чаена лъжица ванилия
125 г ядки пекан
За тестото за пай:
500 г брашно
350 г масло
3 супени лъжици пудра захар
1 яйце
2 чаени лъжици сол
125 мл вода
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За приготвяне на тестото:

В голяма купа смесете брашното, маслото, захарта и солта. Разбийте добре с приставка за тесто за миксер. Тестото трябва да стане трошливо. В по-малка купа смесете водата и яйцето. Разбийте. Добавете към тестото. Разбийте с миксер. Охладете в хладилник за 1 час. След като тестото се стегне добре го поставете на дъното на намазана с мазнина форма за пай и притиснете с пръсти, така че да се разпредели равномерно по цялата форма.

За приготвяне на пълнежа:

В голяма купа разбийте яйцата заедно с маслото до пухкава смес. Прибавете кафявата захар, пудра захарта и брашното. Разбийте много добре. Добавете млякото, ванилията и ядките пекан. Разбийте. Излейте пълнежа в подготвената тава с тестото за пай. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. След това намалете фурната на 180 и печете за още 30-40 минути.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай