Меню

Пълнени чушки с риба тон

30 юли 2020 | 06:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя различни по цвят чушки
100 г риба тон от консерва 
6 броя каперси 
2 филета аншоа 
4 ореха
Зехтин на вкус 
1-2 супени лъжици лимонов сок
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Измийте и изчистете чушките. Поставете ги цели в тава за печене, леко намазнена и ги изпечете за 30 минути. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат. Нарежете ги на дебели ленти и ги оставете да се отцедят за около час от соковете. След това ги поставете в плато за сервиране.

В блендер смесете рибата тон, зехтина, аншоата, отцедените каперси, орехите, лимоновия сок. Пасирайте до получаване на гладка смес. Разпръснете от сместа върху всяко парче чушка. След това навийте на рула. Сервирайте чушките с украса по желание.

* По желание можете да напълните чушките по стандартния начин.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай