Готварство

Табуле с елда

11 Юли 2020 | 05:58 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Табуле с елда

Продукти:

  • 230 г печена елда
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 глави лук, обелен и нарязан
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 краставица, обелена и нарязана
  • 6 супени лъжици нарязана прясна мента
  • Сокът от 1 лимон
  • 1 щипка подправки по избор, сушени

Приготвяне:

Изплакнете елдата. Кипнете вода в тенджера и я сварете за около 10 минути. Отцедете и оставете да изстине. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. В него запържете лука и чесъна, докато омекнат или за 8 минути. Оставете настрана и охладете. Нарежете краставицата. Смесете с магданоза, ментата, лимоновия сок и сухите подправки в купа за салата. Разбъркайте. Добавете елдата и лука с чесъна. Разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: