Готварство

Пиле Кунг Пао

22 Юли 2020 | 11:13 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Пиле Кунг Пао

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди без кожата
  • 2 стрити скилидки чесън
  • 3 стръка зелен лук
  • 60 г печени фъстъци, обелени
  • За маринатата:
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. бяло вино
  • 2-3 ч.л. царевично нишесте
  • За соса:
  • 1/4 ч.ч. пилешки бульон с по-малко натрий
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 1 с.л. сос хойсин
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. чили паста

Приготвяне:

В дълбока купа комбинирайте соевия сос, виното и царевичното нишесте. Разбъркайте добре, добавете месото, което сте нарязали на малки хапки и го оставете да се маринова за 15 минути. След това в друга купа комбинирайте съставките за соса. Загрейте дълбок тиган с малко мазнина и сложете маринованото месо. Гответе докато стане леко златисто от всички страни.

След това добавете още няколко капки мазнина, ако е необходимо, и сложете нарязаните чушки, стрития чесън. Когато чушките поомекнат може да добавите соса. Гответе още няколко минути до пълна готовност на месото и докато сосът се сгъсти. За финал поръсете с нарязан зелен лук и леко натрошени фъстъци, след което сервирайте. Може да комбинирате това пилешко ястие със задушен ориз.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още: