
Продукти:
- 500 г пилешки гърди без кожата
- 2 стрити скилидки чесън
- 3 стръка зелен лук
- 60 г печени фъстъци, обелени
- За маринатата:
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. бяло вино
- 2-3 ч.л. царевично нишесте
- За соса:
- 1/4 ч.ч. пилешки бульон с по-малко натрий
- 2 с.л. ябълков оцет
- 1 с.л. сос хойсин
- 2 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. чили паста
Приготвяне:
В дълбока купа комбинирайте соевия сос, виното и царевичното нишесте. Разбъркайте добре, добавете месото, което сте нарязали на малки хапки и го оставете да се маринова за 15 минути. След това в друга купа комбинирайте съставките за соса. Загрейте дълбок тиган с малко мазнина и сложете маринованото месо. Гответе докато стане леко златисто от всички страни.
След това добавете още няколко капки мазнина, ако е необходимо, и сложете нарязаните чушки, стрития чесън. Когато чушките поомекнат може да добавите соса. Гответе още няколко минути до пълна готовност на месото и докато сосът се сгъсти. За финал поръсете с нарязан зелен лук и леко натрошени фъстъци, след което сервирайте. Може да комбинирате това пилешко ястие със задушен ориз.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: