Готварство

Пълнени тиквички с кайма от наденица

31 Юли 2020 | 10:00 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Пълнени тиквички с кайма от наденица

Продукти:

  • 2 големи тиквички
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 сурови наденици, изстискани
  • 2 чаени лъжици сушен лют червен пипер
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • ½ глава лук, нарязан
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 400 г домати от консерва, нарязани
  • 25 г галета
  • 50 г настърган пармезан
  • 1 супена лъжица пресен босилек, нарязан

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Разрежете по дължина наполовина тиквичките и ги издълбайте. Нарежете съдържанието им на ситно. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Запържете съдържанието на надениците. Разбърквайте непрекъснато, за да се разпадне на ситни парченца подобно на кайма. Поръсете с лютия пипер и овкусете със сол и черен пипер. Разбърквайте през цялото време, като добавите лука и чесъна. Добавете доматите към сместа, както и галетата, пармезана, вътрешността на тиквичките и босилека. Разбъркайте финално и напълнете тиквичките със сместа.

Напълнете тиквичките с пълнежа. Поставете ги в тава за печене и печете за около 30 минути или до готовност.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още: