Готварство

Киш със сьомга и лук

10 Авг 2020 | 05:45 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Киш със сьомга и лук

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 5 стръка праз или пресен лук
  • 500 г тесто за пай (готово или домашно)
  • 1 супена лъжица горчица
  • 400 г пушена сьомга
  • 5 яйца
  • 330 мл сметана, течна
  • ½ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 1 супена лъжица пресен копър, ситно нарязан
  • 200 г настърган Грюер

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180-200 градуса. Загрейте зехтина в тиган и в него задушете лука за около 10 минути или докато омекне. Оставете го да изстине. Междувременно разрежете тестото наполовина. Покрийте дъното на намазнена и набрашнена форма за киш с едната половина на тестото. Покрийте тестото със сурови бобови зърна, за да не му позволите да се надигне и печете за 15 минути в загрятата фурна. Извадете. Отстранете „тежестите“ и оставете да изстине.

Намажете леко препеченото тесто с горчицата. Поставете пласт лук и пласт сьомга. Редувайте, докато плънката свърши. Гледайте последния най-горен слой да е от лук, за да не загори рибата при печенето.

В отделна купа разбийте яйцата, сметаната, солта, пипера и ¾ от сиренето. Залейте киша. Поръсете с останалото сирене Грюер. Печете за 40 минути.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg

Снимка: iStock

Опитайте още: