Готварство

Печен френски тост с карамел и ябълки

07 Авг 2020 | 08:18 |
Рейтинг:
4 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Печен френски тост с карамел и ябълки

Продукти:

  • 1 чаша кафява захар
  • ½ чаша масло
  • 2 супени лъжици царевичен сироп
  • ¼ чаша орехи
  • 1 ябълка
  • 12 филии хляб
  • 6 големи яйца
  • 1 и ½ чаши прясно мляко
  • 1 чаена лъжица ванилия, течна
  • ½ чаена лъжица бадемов екстракт
  • ¼ чаена лъжица сол

Приготвяне:

Намажете с мазнина тава за печене. В тиган загрейте захарта, маслото и царевичния сироп на средна температура. Разбърквайте, докато започне да се сгъстява. Излейте сместа върху хартия за печене в подготвената тава. Разпръснете орехи. Подредете и нарязаната на малки парченца ябълка около орехите. След това подредете филиите върху ябълките и орехите.

Разбийте яйцата, млякото, ванилията, бадемовия екстракт и солта в купа. Залейте хляба със сместа. Оставете на стайна температура за около час да попие или покрийте и приберете в хладилник за през нощта.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете филийките до златисто или за 40 минути. Сервирайте ги като обърнете тавата, така че ябълките и орехите да дойдат откъм горната страна на филиите.

Снимка: iStock

Опитайте още: