Готварство

Домашен шоколадов сладолед на клечка

12 Авг 2020 | 05:49 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 4 часа Порции: 6
Домашен шоколадов сладолед на клечка

Продукти:

  • 100 г захар
  • 2 супени лъжици царевично брашно
  • 2 супени лъжици какао
  • 600 мл прясно мляко
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 15 г масло
  • 4 супени лъжици шоколадови парченца, настъргани или готови

Приготвяне:

Смесете захарта, царевичното нишесте, какаото и млякото в тенджера на средна температура. Оставете да заври. Разбърквайте постоянно и когато сместа се сгъсти свалете от котлона. Добавете ванилията и маслото. Разбъркайте. Прехвърлете в друга купа и охладете на стайна температура, а после и в хладилник за около 20 минути. Добавете шоколадовите парченца или стърготини към охладената смес. Разбъркайте. Разпределете я в малки купички или чашки. Пъхнете във фризера за 20-30 минути. След като сместа е леко замръзнала поставете по една клечка във всяка купичка или чашка. Върнете във фризера и замразете за 4 часа.

Снимка: iStock

Вижте още: