Готварство

Пене "Алфредо"

10 Сеп 2020 | 04:57 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Пене

Продукти:

  • 450 г паста пене
  • 250 мл сметана
  • 110 г масло
  • 40 г настърган пармезан
  • 50 г пресен магданоз, нарязан
  • 1 чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица пресен черен пипер
  • 1/8 чаена лъжица чеснови гранули

Приготвяне:

Кипнете подсолена вода. Сварете пастата и я отцедете. Междувременно смесете сметаната с маслото в тиган на средна температура. Разбърквайте, докато маслото се разтвори в сметаната напълно. Внимавайте да не го прегорите. Добавете пармезана, магданоза, солта, пипера и чесъна. Разбъркайте. Сервирайте соса върху канапе от пастата. 

Снимка: istock

Опитайте още: