Меню

Ризото с праз и крема сирене

16 септември 2020 | 12:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 г масло
2 супени лъжици олио 
3-4 стръка праз, нарязан 
1 глава лук, нарязан 
250 г ориз „Арборио“
800 мл зеленчуков бульон
100 г крема сирене 
Черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган. Внимателно задушете праза в него с разбъркване, докато стане полупрозрачен. Ще отнеме около 10 минути. Не трябва да покафенява. Добавете ориза и разбъркайте. След като оризът полепне добре с мазнина навсякъде или след около 2-3 минути, добавете 2-3 супени лъжици бульон. След като течността се абсорбира, добавете още малко. Повтаряйте това, докато целият бульон бъде абсорбиран напълно за около 20-30 минути. Свалете от котлона. Прибавете крема сиренето и черния пипер. Разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай