Готварство

Ризото с праз и крема сирене

16 Сеп 2020 | 12:10 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Ризото с праз и крема сирене

Продукти:

  • 10 г масло
  • 2 супени лъжици олио
  • 3-4 стръка праз, нарязан
  • 1 глава лук, нарязан
  • 250 г ориз „Арборио“
  • 800 мл зеленчуков бульон
  • 100 г крема сирене
  • Черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган. Внимателно задушете праза в него с разбъркване, докато стане полупрозрачен. Ще отнеме около 10 минути. Не трябва да покафенява. Добавете ориза и разбъркайте. След като оризът полепне добре с мазнина навсякъде или след около 2-3 минути, добавете 2-3 супени лъжици бульон. След като течността се абсорбира, добавете още малко. Повтаряйте това, докато целият бульон бъде абсорбиран напълно за около 20-30 минути. Свалете от котлона. Прибавете крема сиренето и черния пипер. Разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: