Готварство

Пилешки гърди с хрупкава коричка от чедър

17 Сеп 2020 | 05:15 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Пилешки гърди с хрупкава коричка от чедър

Продукти:

  • 4 супени лъжици масло, разтопено + 30 г
  • 60 г брашно
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица чеснови гранули
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 140 г настърган чедър
  • 60 г галета
  • 30 г оризова зърнена закуска, счукана
  • 3 броя пилешки гърди без кост и кожа, нарязани на половини

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете хартия за печене в тава и я намажете с 4 супени лъжици разтопено масло.

В купа смесете брашното, солта, пипера, чесновите гранули. В отделна купа разбийте яйцето с млякото. В трета купа смесете настърганото сирене, галетата и оризовата зърнена закуска. Потопете подготвеното месо първо в сместа с брашното, след това в яйцето, а накрая в сместа с чедъра. Подредете всички парчета месо в подготвената тава. Поръсете с останалото разтопено масло. Печете за 35 минути, докато покафенее.

Снимка: iStock

Вижте още: