Меню

Пилешки гърди с хрупкава коричка от чедър

17 септември 2020 | 05:15 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици масло, разтопено + 30 г
60 г брашно
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица черен пипер 
1 чаена лъжица чеснови гранули 
1 яйце
1 супена лъжица прясно мляко 
140 г настърган чедър 
60 г галета
30 г оризова зърнена закуска, счукана 
3 броя пилешки гърди без кост и кожа, нарязани на половини
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете хартия за печене в тава и я намажете с 4 супени лъжици разтопено масло.

В купа смесете брашното, солта, пипера, чесновите гранули. В отделна купа разбийте яйцето с млякото. В трета купа смесете настърганото сирене, галетата и оризовата зърнена закуска. Потопете подготвеното месо първо в сместа с брашното, след това в яйцето, а накрая в сместа с чедъра. Подредете всички парчета месо в подготвената тава. Поръсете с останалото разтопено масло. Печете за 35 минути, докато покафенее.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай