Готварство

Паеля с пиле и чоризо

19 Сеп 2020 | 12:13 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Паеля с пиле и чоризо

Продукти:

  • 85 г чоризо, нарязано
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 350 г пилешки гърди, нарязани
  • 1 глава лук, нарязан
  • 2 стръка целина, нарязана
  • 2 скилидки чесън, нарязан
  • 1 червена чушка, нарязана
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 1 жълта чушка, нарязана
  • 250 г червен ориз (или обикновен)
  • 4 домата, нарязани
  • 2 дафинови листа
  • 2 стръка мащерка
  • 750 мл гореща вода
  • 200 г замразен грах
  • 200 г замразена царевица (или от консерва)
  • 15 г пресен магданоз, нарязан

Приготвяне:

Запържете чоризото в дълбок тиган за 2 минути на силна температура. Разбърквайте постоянно, докато пусне соковете си и се запържи. Добавете зехтина и пилето. Гответе с разбъркване за още 5 минути, докато цветовете на месото се променят. Свалете от огъня пилето и чоризото, като ги отцедите с решетъчна лъжица.

В същия тиган добавете лука, целината, чесъна, чушките. Гответе с разбъркване за още 5 минути, докато зеленчуците омекнат. Добавете ориза, доматите, дафиновите листа и мащерката. Върнете пилето и чоризото в тигана. Добавете и водата. Оставете да заври. Разбърквайте от време на време. Намалете котлона на слаб огън и оставете да се готви 25 минути.

Добавете царевицата и граха. Покрийте с капак и оставете да се задушава за още 5 минути, докато оризът омекне и всички течности се абсорбират. Извадете дафиновите листа и мащерката. Овкусете по свой вкус с още подправки. Добавете магданоза и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още: