Готварство

Джамбалая с пилешко

30 Сеп 2020 | 13:35 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Джамбалая с пилешко

Продукти:

  • 30 г масло
  • 50 г целина, нарязана
  • 4 супени лъжици лук, нарязан
  • 4 супени лъжици зелена чушка, нарязана
  • 400 г домати от консерва, нарязани
  • 375 мл пилешки бульон
  • 130 г бял ориз
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • ½ чаена лъжица чеснова сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • ½ чаена лъжица лют сос
  • 1 дафинов лист
  • 275 г предварително сварено пилешко, накъсано

Приготвяне:

Разтопете маслото в дълбок тиган на средна температура. Задушете вътре целината, лука, чушката, докато омекнат. Разбърквайте. Добавете доматите, бульона, ориза, мащерката, чесновата сол, пипера, лютия сос и дафиновия лист. Оставете сместа да заври, намалете котлона и похлупете с капак. Оставете да къкри 20 минути, докато оризът омекне и набъбне. Добавете пилешкото и разбъркайте за няколко минути, за да се смеси всичко. Извадете дафиновия лист и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още: