Готварство

Кекс със смокини без глутен

23 Сеп 2020 | 04:49 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 8
Кекс със смокини без глутен

Продукти:

  • 1/4 чаша олио
  • 1/4 чаша мед
  • 3 яйца
  • 1 и 1/4 чаши бадемово брашно
  • 1/4 чаша брашно от киноа
  • 3/4 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. канела
  • 10-12 добре узрели смокини

Приготвяне:

В купа разбийте яйцата заедно с меда и олиото. Добавете към тях сухите съставки. Трябва да се получи гладко тесто. Изсипете го във форма за кекс с незалепващо покритие или сложете в тавата предварително хартия за печене. След това подредете нарязаните наполовина смокини и леко поръсете с мед. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. Когато сладкишът се изпече, отново го поръсете с мед. Изчакайте да изстине добре и тогава го махнете от формата за печене. По желание вместо с мед може да поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още: