Готварство

Сицилиански чийзкейк с рикота

22 Сеп 2020 | 04:58 |
Рейтинг:
1 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 мин Порции: 10
Сицилиански чийзкейк с рикота

Продукти:

  • 900 г рикота
  • 150 г пудра захар
  • 50 г брашно
  • 6 яйца
  • ¼ чаша канела
  • 2 чаени лъжици портокалови корички
  • 2 чаени лъжици ванилия
  • 1 щипка сол

Приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса. Намажете с масло форма за печене и я поръсете с брашно. Поставете решетката във фурната по средата.

Сложете рикотата в голяма купа и я разбъркайте добре. Добавете към нея пудра захарта и брашното. Добавете яйцата едно по едно. Добавете ванилията, канелата, портокаловите корички и солта. Разбъркайте много добре с миксер. Прехвърлете сместа в подготвената форма за печене. Печете за 1 час до 1 час и 30 минути при нужда, докато печивото добие златист цвят. Проверете дали центърът на чийзкейка е добре изпечен. Оставете го да изстине много добре преди да сервирате, защото може да се разпадне при разрязване.

Снимка: iStock

Вижте още: