Готварство

Брускети със сирене и грозде

25 Сеп 2020 | 05:25 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 35 мин Порции: 5-6
Брускети със сирене и грозде

Продукти:

  • 1 франзела или друг хубав хляб по ваш избор
  • 350 г червено или бяло грозде, без семки
  • 300 г сирене Бри, козе сирене, крема сирене, синьо или друго ваше любимо
  • 50 г нарязани орехи
  • няколко стръка прясна мащерка или розмарин
  • мед
  • зехтин
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сложете в купа гроздето и го овкусете със сол, черен пипер, зехтин около 2 с.л. и мащерката/розмарина. Разбъркайте добре и го сложете в тава. Сложете го за 10 - 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Нарежете хляба на филийки и поръсете всяка с малко зехтин. Запечете го във фурна за 10 минути или на грил тиган. Орехите също е хубаво да се запекат леко в сух тиган. Всяка филийка с намазва със сирене, слага се от гроздето и се поръсва с орехи и мед.

Снимка: Istock