Готварство

Гъби с карамелизиран лук и чесън

27 Сеп 2020 | 04:09 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 2
Гъби с карамелизиран лук и чесън

Продукти:

  • 350 г пресни гъби по ваш избор
  • 1 глава жълт лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 с.л. соев сос
  • 70 мл бяло вино
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В добре загрят тиган сложете зехтина. Добавете нарязания лук, стрития чесън. Гответе докато лукът стане леко златист, но да не загаря. Тогава добавете нарязаните гъби и оставете да се готвят с лука около 10 минути, докато поомекнат леко. След това може да овкусите със сол, черен пипер и да прибавите соевия сос. Разбъркайте и накрая сипете виното. След още 1-2 минути, може да сервирате с хубав леко препечен хляб.

Снимка: iStock

Вижте още: