Меню

Кекс с круши, ядки и шоколад

4 октомври 2020 | 05:05 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 ч.ч. брашно
1/3 чаша натурално какао на прах
3/4 чаена лъжичка сода за хляб
щипка сол
1/4 чаша масло
150 г тъмен шоколад
3/4 ч.ч. захар или малко повече, ако обичате по-сладко
2 яйца
1 ч.л.екстракт от ванилия
1/2 ч.ч. прясно мляко
3 добре узрели и обелени круши
50 г счукани орехи
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа комбинирайте брашното, какаото, содата за хляб и солта. По желание може да пресеете всички съставки заедно. На водна баня разтопете маслото с шоколада. Когато се получи хомогенна смес, премахнете от котлона и добавете захарта. Разбийте с миксер. Добавете яйцата едно по едно и ванилията. Накрая сложете млякото и сухите съставки. Сложете ядки и нарязаните на малки парченца круши и изсипете полученото тесто в намаслена форма за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути или до готовност.Когато кексът се охлади, може да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай