Готварство

Салата с риба тон, авокадо и запечени ядки

23 Окт 2020 | 05:07 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 15 мин Порции: 2
Салата с риба тон, авокадо и запечени ядки

Продукти:

  • 4 консерви риба тон
  • 30 г филирани бадеми или орехи
  • 1 добре узряло авокадо
  • 1 малка глава червен лук
  • сол, черен пипер и лимонов сок на вкус

Приготвяне:

В сух тиган запечете леко ядките и след това ги накълцайте с нож. Отцедете рибата и я сложете в купа. Нарежете на малки парчета лука, авокадото и ги прибавете заедно с ядките към рибата. Сложете майонезата, лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: