Меню

Универсална рецепта за сурова туршия

5 октомври 2007 | 20:24 | Аз жената
3 от 12 гласа
Добави в любими
Универсална рецепта за сурова туршия

Приготвяне

Продуктите са по желание
На 1 кг зарзават се слага:
50 г едра сол
1 с. л. захар
120 мл оцет
няколко вишневи листа
10 дни се преточва

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Дани ( преди 8 години )
Саламурата ми се замъти още в началото.Може ли да я избистря?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9 rate up comment 0 rate down comment
ЖОРЖ ( преди 10 години )
АЗ ПРАВЯ МОИТЕ СУРОВИ ТРУШИИ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН:ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ,КАРФИОЛ,МОРКОВИ,КЬОСЕ ЗЕЛЕ,ЦЕЛИНА,СУХ КОПЪР(ПРЪЧКИ),СОЛ 60ГР./ЛИТЪР ВОДА-БЕЗ ЗАХАР И ОЦЕТ,КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ ПРАВЯ С 33,5Г.СОЛ НА ЛИТЪР ВОДА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23 rate up comment 3 rate down comment
Теменужка ( преди 11 години )
Аз ще ви кажа една изпитана и точна рецепта за сурова туршия.Нареждаш в съд/буркан,кофа,бидонче-каквото имаш/каквито искаш зеленчуци- зелени домати,моркови,чушлета,зеле,карфиол,диви круши,малки любенички ,целина.След като наредиш заливаш със следната смес: На 1 литър вода добавяш 50 гр-сол и 100 гр. оцет/разтопяваш предварително и заливаш зеленчуците.Сместа я правиш според нуждите.Аз за една голяма кофа използвам 5 литра-Без претакане престоява 7-10 дни и след това прибавяш на всеки килограм зеленчук 3 аспирина,като изливаш саламурата ,слагаш аспирина и връщаш обратно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 37 rate down comment
mara ( преди 11 години )
Сигурна съм, че ще е вкусна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар