Готварство

Двойно шоколадов сладкиш без брашно

22 Окт 2020 | 10:34 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Двойно шоколадов сладкиш без брашно

Продукти:

  • 5 яйца
  • 180 г меко масло
  • 250 г тъмен шоколад
  • щипка сол
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 65 г натурално какао на прах
  • За заливката:
  • 250 г тъмен шоколад
  • 250 мл течна сметана за готвене

Приготвяне:

Разтопете маслото с шоколада и го сложете в голяма купа. Постепенно разбивайки с миксер, добавете солта, захарта, яйцата, ванилията и какаото. Полученото гладко тесто се изсипва в намазнена и набрашнена форма за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути. Когато сладкишът изстине може да го извадите от формата и да го сложите в подходяща чиния. Разтопете шоколада в сметаната и залейте равномерно.

Снимка: iStock

Вижте още: