Готварство

Чили с боб, телешко и тиква

10 Дек 2020 | 04:44 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 160 мин Порции: 8
Чили с боб, телешко и тиква

Продукти:

  • 450 г телешка кайма
  • ½ чаена лъжица чили на люспи
  • 1 чаена лъжица чесън, ситно нарязан
  • ½ глава лук, нарязан
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 1 червена чушка, нарязана
  • 400 г черен боб от консерва, отцеден и изплакнат
  • 400 г бял боб от консерва
  • 350 г доматена пасата (пюре)
  • 400 г домати от консерва, нарязани
  • 425 г тиквено пюре
  • 2 чаени лъжици смес от подправки по избор
  • 2 чаени лъжици чили на прах
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица сол на вкус
  • 1 чаена лъжица захар

Приготвяне:

Загрейте дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете каймата, докато започне да се разделя на малки парченца. Добавете лука, чесъна и чилито на люспи. Разбърквайте, докато лукът покафенее и омекне. Добавете чушките и гответе още 5 минути.

Междувременно смесете двата вида боб, пасатата, доматите и тиквеното пюре в купата на мултикукъра. Овкусете с подправките. Добавете каймата. Разбъркайте. Пуснете на програма за готвене за около 2 часа.

Снимка: iStock

Вижте още: