Готварство

Паста с бекон и пармезан

17 Окт 2020 | 05:09 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Паста с бекон и пармезан

Продукти:

  • 450 г бекон, нарязан
  • 1 глава лук, нарязан
  • 450 г паста
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 40 г пармезан, настърган

Приготвяне:

Загрейте тиган на средна температура. Запържете бекона и лука в него. Пържете, докато беконът стане хрупкав и леко кафяв. Извадете го и го отцедете върху кухненска хартия.

Междувременно в подсолена вода сварете пастата. Отцедете я, след като е готова. Прехвърлете я в голяма купа за сервиране. Към нея добавете бекона и лука. Поръсете с пармезана и сервирайте веднага.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT Max от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още: