Готварство

Брауни с течен шоколад

23 Окт 2020 | 05:36 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Време на приготвяне: 50 мин Порции: 8-10
Брауни с течен шоколад

Продукти:

  • 4-5 големи яйца
  • 300 г масло
  • 200 г захар
  • щипка сол
  • 1 ч.ч. брашно
  • 150 г натурално какао на прах
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • течен шоколад

Приготвяне:

Разтопете маслото в малка тенджера на слаб огън. Добавете към него захарта и разбъркайте добре. Захарта веднага ще започне да се разтапя. Тогава прехвърлете сместа в купа. Много е важно да не бъде гореща. След това прибавете към нея какаото, брашното, солта и ванилията. Разбъркайте добре и накрая прибавете яйцата. Изсипете половината от полученото гладко тесто в тава с хартия за печене. Разпределете го добре, а върху него сложете обилно течен шоколад. След това изсипете останалата част от тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: