Готварство

Безглутенови мъфини със стафиди

21 Окт 2020 | 05:17 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Безглутенови мъфини със стафиди

Продукти:

  • 250 мл оризово мляко
  • 125 мл олио от гроздови семки
  • 300 г сироп от агаве
  • 120 г неподсладен ябълков сок
  • 2 супени лъжици ванилия
  • 150 г брашно от елда
  • 150 г брашно от нахут
  • 100 г брашно от кафяв ориз
  • 100 г брашно от тапиока
  • 1 и ½ чаени лъжици гума ксантан (по желание)
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 чаена лъжица морска сол
  • 1 чаена лъжица канела
  • 340 г стафиди

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте форми за мъфини с хартия. Смесете всички мокри съставки и разбийте с миксер. Пресейте сухите съставки. Добавете ги към мокрите и отново разбийте. Добавете стафидите. Разпределете сместа във формите за мъфини. Печете в загрята фурна около 30-40 минути или до суха клечка.

Снимка: iStock

Опитайте още: