Меню

Мухамара – разядка с чушки и орехи

21 януари 2023 | 04:49 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
10 червени чушки
150 г орехи
1/2 ч.л. кимион на прах
2 скилидки чесън
1 ч.л. сусамов тахан
1 ч.л. сок от нар – по желание
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. хлебни трохи
1/2 ч.л. пресен лимонов сок
сол, черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Чушките се изпичат, обелват и почистват от семките. По желание може да запечете леко и орехите в сух тиган. Сложете ядките в кухненски робот и ги смелете. Добавете към тях чесъна, чушките, зехтина, тахана, сол и черен пипер, кимиона и лимоновия сок, сокът от нар. Смелете съставките, като нека чушките да останат по-едро смлени. Накрая сложете трохите и разбъркайте с лъжица. Ако не разполагате с кухненски робот, счукайте добре ядките, нарежете чушките и стрийте чесъна.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай