Трюфели с тъмен шоколад и ванилия
02 Ное 2020 | 00:37 | Илияна Николова Време на приготвяне: 120 мин Порции: 10
Продукти:
- 350 г тъмен шоколад, начупен
- 5 супени лъжици гъста сметана
- 1 чаена лъжица ванилия
Приготвяне:
В малка тенджера на средна температура смесете шоколада и сметаната. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и се смеси добре със сметаната. След като се получи гладка смес свалете от котлона. Добавете ванилията и разбъркайте. Сложете сместа в хладилника да се втвърди за около час и половина – два. Оформете топчета с ръце. Охладете отново преди да сервирате трюфелите. По желание декорирайте с разтопен черен шоколад или оваляйте в какао.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT Max от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: