Готварство

Супа с червена леща и бекон

22 Окт 2020 | 05:29 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Супа с червена леща и бекон

Продукти:

  • Олио за готвене
  • 500 г бекон, нарязан
  • 1 глава лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 250 г червена леща
  • 1 л пилешки бульон
  • 2 чаени лъжици горчица
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 чаени лъжици захар
  • Черен пипер на вкус
  • Картофено нишесте за сгъстяване (по желание)
  • Магданоз за гарниране

Приготвяне:

Загрейте малко олио в тенджера за готвене на висока температура. Запържете бекона, лука и чесъна за около 5 минути с разбъркване. Добавете лещата, намалете котлона и задушете за няколко минути. 

Излейте бульона, а след това и останалите съставки. Оставете да заври, намалете още котлона и оставете да къкри около 40 минути. Разбърквайте периодично. 

След 40 минути проверете дали лещата е омекнала. Супата трябва да се е сгъстила. Ако не е, добавете малко картофено нишесте по желание. Ако не желаете, оставете супата да къкри още 15 минути. Сервирайте с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още: