Готварство

Есенна крем супа с тиква и ябълка

25 Окт 2020 | 07:36 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Есенна крем супа с тиква и ябълка

Продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 супена лъжица паста къри
  • 600 г тиква на кубчета
  • 1 ябълка, обелена и нарязана
  • 2 домата, обелени и нарязани
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 2 супени лъжици пресен кориандър
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Листа пресен кориандър за сервиране

Приготвяне:

Загрейте мазнината в голяма тенджера. Запържете лука за 5 минути, докато омекне. Добавете кърито и разбърквайте за 3-4 минути. Добавете тиквата и разбъркайте. Добавете ябълката и доматите. Залейте с бульона. Оставете да заври. Намалете котлона, покрийте и варете 25 минути, докато тиквата омекне. 

Оставете леко да изстине. Пасирайте супата до гладка смес. Отново върнете на котлона и загрейте. Добавете пресния кориандър, солта и пипера. Разбъркайте. Сервирайте поръсена с още листенца кориандър. 

Снимка: iStock

Вижте още: