Меню

Брауни с бадеми и шоколад без брашно

10 ноември 2020 | 04:48 | Михаела Лазарова
Добави в любими
½ чаша нарязани сурови бадеми или орехи
½ ч.ч. натурално какао на прах
½ ч.ч. захар
1 натурален шоколад
6 фурми без костилка
½ ч.л. сода за хляб
¼ ч.ч. прясно мляко, може и бадемово
¼ ч.л. сол 
2 с.л. олио
1 ч.л. ванилов екстракт
2 белтъка
45 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот или блендер, комбинирайте ядките, какаото, захарта, шоколада, содата за хляб и солта. Смелете ги, след което им добавете фурмите, млякото, олиото и ванилията. Трябва да се получи гладка смес. Отделно разбийте белтъците на твърд сняг. След това постепенно и с внимателно бъркане с лъжица, добавете към тях сместа от блендера. Полученото тесто се изсипва в леко намазнена тава с незалепващо покритие. По желание може да поръсите с нарязан шоколад. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути или до готовност. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай