Пилешка салата с кашу и стафиди
15 Ное 2020 | 04:55 | Илияна Николова Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2
Продукти:
- 450 г пилешки гърди, сварени и накъсани
- 2 стръка целина, нарязана
- 100 г стафиди
- 100 г печено кашу
- 220 г майонеза
- 1 супена лъжица къри на прах
- 1 морков, настърган
- 200 г кисели краставички, нарязани
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- Сол и черен пипер на вкус
- Червен пипер на вкус
Приготвяне:
В голяма купа смесете пилешкото с целината, стафидите, кашуто, моркова и краставичките. В отделна купа направете дресинга, като разбъркате кърито с майонезата. След като се смесят добре добавете и чесъна, и лимоновия сок. Добавете и двата вида пипер и солта. Разбъркайте.
Залейте салатата с дресинга и разбъркайте добре, докато полепне навсякъде.
Снимка: iStock
Вижте още: