Есенна салата с пилешко месо
12 Ное 2020 | 10:06 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 20 мин Порции: 2
Продукти:
- 500 г пилешки гърди без кожа
- зелена салата или айсберг
- 100 г сушени боровинки или стафиди
- 100 г орехи или пекан
- 120 г сирене
- 1 узряла круша
- За овкусяване на месото:
- сол, черен пипер, чесън на прах на вкус
- За дресинга:
- 3 с.л.балсамов оцет
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1 скилидка стрит чесън
- 3 с.л. зехтин
- сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Овкусете месото и го изпечете на тиган с незалепващо покритие. Измийте салатата и я нарежете/накъсайте, сложете я в купа. Добавете към нея нарязаното месо, крушата, ядките, предварително запечени в сух тиган, сушените плодове и сиренето. Пригответе дресинга, овкусете и сервирайте.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT Max от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: