Готварство

Есенна салата с пилешко месо

12 Ное 2020 | 10:06 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 20 мин Порции: 2
Есенна салата с пилешко месо

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди без кожа
  • зелена салата или айсберг
  • 100 г сушени боровинки или стафиди
  • 100 г орехи или пекан
  • 120 г сирене
  • 1 узряла круша
  • За овкусяване на месото:
  • сол, черен пипер, чесън на прах на вкус
  • За дресинга:
  • 3 с.л.балсамов оцет
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 скилидка стрит чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Овкусете месото и го изпечете на тиган с незалепващо покритие. Измийте салатата и я нарежете/накъсайте, сложете я в купа. Добавете към нея нарязаното месо, крушата, ядките, предварително запечени в сух тиган, сушените плодове и сиренето. Пригответе дресинга, овкусете и сервирайте.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT Max от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още: