Готварство

Сос чимичури за месо, зеленчуци, салати

18 Ное 2020 | 12:16 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 10 мин Порции: 2-3
Сос чимичури за месо, зеленчуци, салати

Продукти:

  • 1/2 чаша зехтин
  • 2 супени лъжици оцет
  • 1 връзка наситнен магданоз
  • 3-4 скилидки стрит чесън
  • 1 люта чушка, нарязана на ситно
  • 1/2 глава червен лук, нарязан
  • 3/4 чаена лъжичка нарязан риган, може и сушен
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Всички съставки се комбинират в купичка или стъклен буркан с капак. Оставете съставките да се свържат поне час – два преди да сервирате соса. Съхранявайте в хладилник. Сосът е подходящ за овкусяване на печено месо, зеленчуци, брускети, към салати.

Снимка: iStock

Вижте още: