Готварство

Свинско с броколи и глазиран сос на тиган

17 Ное 2020 | 00:40 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Свинско с броколи и глазиран сос на тиган

Продукти:

  • 2 супени лъжици сос хойсин
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 6 супени лъжици соев сос
  • 120 мл ябълков сок
  • 450 г свинско филе, нарязано
  • 1 и ½ супени лъжици царевично брашно
  • 2 супени лъжици фъстъчено олио (или друго)
  • ½ чаена лъжица сусамово олио
  • 1 супена лъжица настърган джинджифил
  • 275 г броколи

Приготвяне:

Разбъркайте заедно соса хойсин, соевия сос, кафявата захар и ябълковия сок. В друга купа смесете месото с царевичното брашно. Оваляйте добре. Загрейте тиган на средна към висока температура. В него излейте двата вида олио. Запържете свинското до златисто.

Препоръчително е да запържите месото на порции, така че да не се струпва в тигана. Извадете месото от тигана и го отцедете върху хартия. В тигана задушете джинджифила за около 30 секунди. Добавете броколите и разбърквайте, докато омекнат. Върнете свинското в тигана. Залейте със соса. Разбъркайте всички съставки много добре за 2-3 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: