Меню

Свинско с броколи и глазиран сос на тиган

17 ноември 2020 | 00:40 | Илияна Николова
Добави в любими
2 супени лъжици сос хойсин
2 супени лъжици кафява захар
6 супени лъжици соев сос
120 мл ябълков сок
450 г свинско филе, нарязано
1 и ½ супени лъжици царевично брашно
2 супени лъжици фъстъчено олио (или друго)
½ чаена лъжица сусамово олио
1 супена лъжица настърган джинджифил 
275 г броколи
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте заедно соса хойсин, соевия сос, кафявата захар и ябълковия сок. В друга купа смесете месото с царевичното брашно. Оваляйте добре. Загрейте тиган на средна към висока температура. В него излейте двата вида олио. Запържете свинското до златисто.

Препоръчително е да запържите месото на порции, така че да не се струпва в тигана. Извадете месото от тигана и го отцедете върху хартия. В тигана задушете джинджифила за около 30 секунди. Добавете броколите и разбърквайте, докато омекнат. Върнете свинското в тигана. Залейте със соса. Разбъркайте всички съставки много добре за 2-3 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай