Свинско с броколи и глазиран сос на тиган
17 Ное 2020 | 00:40 | Илияна Николова Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Продукти:
- 2 супени лъжици сос хойсин
- 2 супени лъжици кафява захар
- 6 супени лъжици соев сос
- 120 мл ябълков сок
- 450 г свинско филе, нарязано
- 1 и ½ супени лъжици царевично брашно
- 2 супени лъжици фъстъчено олио (или друго)
- ½ чаена лъжица сусамово олио
- 1 супена лъжица настърган джинджифил
- 275 г броколи
Приготвяне:
Разбъркайте заедно соса хойсин, соевия сос, кафявата захар и ябълковия сок. В друга купа смесете месото с царевичното брашно. Оваляйте добре. Загрейте тиган на средна към висока температура. В него излейте двата вида олио. Запържете свинското до златисто.
Препоръчително е да запържите месото на порции, така че да не се струпва в тигана. Извадете месото от тигана и го отцедете върху хартия. В тигана задушете джинджифила за около 30 секунди. Добавете броколите и разбърквайте, докато омекнат. Върнете свинското в тигана. Залейте със соса. Разбъркайте всички съставки много добре за 2-3 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: