Меню

Солен пай с риба и картофи

21 ноември 2020 | 04:25 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г филе от бяла риба 
600 мл прясно мляко
6-8 големи картофа
1 щипка сол
50 г масло
1 и ½ супени лъжици брашно
 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз 
100 г настъргано сирене
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете рибата в тава и залейте с млякото. Печете за 30 минути, докато омекне и се сготви.

Обелете и нарежете картофите. Сварете ги с малко сол, докато омекнат. Когато рибата е готова, отцедете я от млякото и я оставете настрана. Начупете рибата с вилица и я оставете в тавата. След като картофите са готови ги отцедете. Добавете към тях 30 грама масло и намачкайте с уред за мачкане или вилица. Добавете останалото мляко.

В друг тиган на средна температура разтопете останалото масло. Бавно добавете в него брашното, като разбърквате постоянно, докато се получи гладка паста без никакви бучки. Добавете останалото мляко малко по малко, като разбърквате без да спирате, докато сместа добие консистенция на сос. Добавете магданоза и разбъркайте. Гответе 5 минути с разбъркване.

Добавете соса към намачканата риба. Разбъркайте добре. Покрийте с намачканите картофи и ги разпръснете добре. Поръсете с настърганото сирене върху картофите. Печете в загрятата фурна за 40 минути или до златисто. Изчакайте да изстине за 10 минути преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай