Меню

Коледни трюфели с бял шоколад и ликьор

17 декември 2020 | 05:47 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г бял шоколад
50 мл течна сметана
50-60 мл крем ликьор
150-200 шоколад по ваш избор за потапянето на бонбоните
120 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

На водна баня разтопете шоколада заедно със сметаната. Сместа не бива да завира, а само да е леко топла и хомогенизирана. Свалете от котлона и добавете ликьора. Разбъркайте добре, покрийте купата с фолио и поставете в хладилник, за да стегне. След това разтопете шоколада, като и към него може да добавите и малко ликьор. От сместа се оформят топчета, които се потапят в разтопения шоколад и се украсяват по желание с ядки, кокосови стърготини, тематични украси за сладкиши, които може да закупите от супермаркетите. Сложете ги в хладилник, за да стегнат.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай