Рецепта за зимно мезе – пикантна маринована фета в зехтин
23 Ное 2020 | 05:22 | Илияна Николова Време на приготвяне: 3-4 дни Порции: 1
Продукти:
- 450 г сирене фета на кубчета
- 1 малка люта чушка, цяла
- 1 супена лъжица микс от подправки по избор
- Настъргана кора от 1 лимон или на вкус
- 250 мл зехтин или колкото е нужно
Приготвяне:
Сложете нарязаната на кубчета фета в стъклен буркан. Сложете лютата чушка, подправките и лимоновата кора. Залейте със зехтин, докато покрие напълно съдържанието. Затворете плътно с капак. Мариновайте за 3-4 дни на тъмно и проветриво, сухо място. Преди да сервирате извадете лютата чушка.
Снимка: iStock
Вижте още: