Готварство

Конфитюр от червен лук с балсамико

03 Яну 2021 | 05:39 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 180 мин Порции: 5
Конфитюр от червен лук с балсамико

Продукти:

  • 75 г масло
  • 1 кг червен лук, фино нарязан
  • 1 чаена лъжица сол
  • 150 г пудра захар
  • 375 мл червено вино
  • 4 супени лъжици червен винен оцет
  • 2 супени лъжици балсамов оцет

Приготвяне:

Разтопете маслото в дълбок тиган на средна температура. Запържете лука, захарта и солта в тигана. Разбърквайте много добре. Намалете котлона и оставете да къкри, докато се сгъсти леко и лукът омекне. Разбърквайте от време на време. Оставете да къкри 40 минути, докато повечето сокове се изпарят.

Добавете червеното вино, оцета, балсамовия оцет. Оставете сместа да къкри за още 40 минути, докато лукът се карамелизира, а сосът заприлича на сироп. Свалете от котлона. Охладете и разпределете сместа в бурканчета.

Снимка: iStock

Вижте още: