Готварство

Кейк с джинджифил

24 Ное 2020 | 04:46 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10-15
Кейк с джинджифил

Продукти:

  • 200 г захар
  • 200 г маргарин
  • 4 яйца
  • 350 г брашно от спелта
  • 1 пак. бакпулвер
  • 1 пак. ванилия
  • 1 ч. л. смлян карамфил
  • 1 ч. л. канела
  • 1 ч. л. смлян кориандър
  • 1 ч. л. смлян джинджифил
  • 3 с. л. какао на прах

Приготвяне:

Захарта и маргаринът се бъркат с миксер, докато се превърнат на крем, след което яйцата се добавят едно по едно. Брашното се разбърква с бакпулвера, добавя се заедно с останалите продукти и се разбиват добре. Тестото се слага в подмазана форма за кекс, която се поставя в предварително загрята фурна. Пече се 45 минути на 190 градуса. По желание се поръсва с пудра захар.

Снимка: istock 

Рецептата е част от книгата „Магазинчето за прежда и чудеса“ – Мануела Инуса