Меню

Бързи сладко-кисели кюфтенца

1 декември 2020 | 16:49 | Илияна Николова
Добави в любими
675 г свинска кайма 
50 г галета
1 чаена лъжица сушено чили на люспи
1 чаена лъжица сол
1 яйце 
1 супена лъжица прясно мляко
2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
1 малка глава лук, фино нарязан
350 г готов сладко-кисел сос
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Омесете каймата, като смесите всички съставки. След като разбъркате добре оформете 12 малки кюфтенца. Запържете ги в тиган на средна температура. Отцедете ги добре от мазнината върху хартия. Отцедете и останалата мазнина от тигана. В същия тиган върнете кюфтенцата и ги залейте със соса, докато покафенеят още малко, а сосът се сгъсти леко и полепне по тях.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай