Меню

Крокан с ядки за торти, бонбони, сладкиши, кремове

12 декември 2020 | 05:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
150 г сурови или печени ядки без сол, като орехи или други по ваш избор
280 г захар
2 супени лъжици масло
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
15 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Разтопете захарта в тенджера на бавен огън, докато се превърне в златист карамел. След това добавете маслото и ванилията. Бъркайте, докато маслото се разтопи. Добавете ядките, които може да са цели и предварително счукани и премахнете от котлона.

Всичко се изсипва в тава върху леко намаслена хартия за печене. Когато изстине, кроканът е готов. Може да го накълцате с нож или да го смелите по-едро в кухненски робот.

Кроканът е подходящ за украса, за добавяне в домашни бонбони, кремове, мелби.

Снимка: iStock

Вижте също:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай