Готварство

Постен хляб с чесън и розмарин

29 Ное 2020 | 04:32 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 135 мин Порции: 1
Постен хляб с чесън и розмарин

Продукти:

  • 1 пакетче суха мая
  • 1 и 1/2 ч.ч. топла вода, но не вряла
  • около 520 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2-3 скилидки стрит чесън
  • 1 ч.л. пресен наситнен розмарин
  • олио за намазване

Приготвяне:

Маята се разтваря в топла вода и се изсипва в дълбока купа. Към нея се прибавят брашното, солта, стритият чесън и наситненият розмарин. Омесва се меко тесто. Намазнете с олио чиста дълбока купа и поставете в нея тестото, като може и нея леко да намажете отвсякъде. Покрийте купата с кърпа и оставете да втаса 40-60 минути. Отново премесете леко тестото и го сложете в тава за печене също намазнена добре с олио. Оформете го, поръсете с малко брашно и отново покрийте с кърпа. Нека отново втаса за 40-60 минути. След това с помощта на нож, направете няколко леки разреза върху хляба. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Харесайте си още от: