Готварство

Минирулца с наденица

26 Ное 2020 | 04:17 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 20 мин Порции: 12
Минирулца с наденица

Продукти:

  • 500 г наденица
  • 500 г бутертесто
  • 4 супени лъжици дижонска горчица
  • 1 разбито яйце

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Разстелете тестото. Нарежете го на 6 равномерни квадрата. Направете същото и с втория лист тесто. Трябва да получите 12 еднакви квадрата. Намажете всеки квадрат с горчица. Разрежете наденицата на 12 малки парченца. Поставете по едно парченце във всеки квадрат. Затворете квадратчетата като рула, така че да се покрие напълно наденицата. Подредете ги в намазнена тава. Намажете с яйцето и печете за 10 минути.

* Забележка: По избор рецептата може да се изпълни и като целите листове тесто се увият около наденицата на руло. Изпича се по този начин и след това се нарязва на малки хапки.

Снимка: iStock

Опитайте още: