Готварство

Унгарска гъбена супа

26 Ное 2020 | 13:42 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Унгарска гъбена супа

Продукти:

  • 50 г масло
  • 325 г лук, нарязан
  • 500 г пресни гъби, нарязани
  • 2 чаени лъжици сушен копър
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 500 мл пилешки бульон
  • 250 мл прясно мляко
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 чаена лъжица сол
  • Черен пипер на вкус
  • 2 чаени лъжици лимонов сок, пресен
  • 4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
  • 125 мл заквасена сметана

Приготвяне:

Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Сотирайте лука в маслото за 5 минути. Добавете гъбите и сотирайте за още 5 минути. Добавете копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 15 минути.

В отделна малка купа разбъркайте млякото и брашното. Добавете към супата и разбъркайте добре, докато се разтвори напълно. Покрийте и оставете да къкри още 15 минути, като разбърквате от време на време.

Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и заквасената сметана. Разбъркайте добре на ниска температура за още 5 минути. Внимавайте да не завира.

Снимка: iStock

Опитайте още: