Меню

Унгарска гъбена супа

26 ноември 2020 | 13:42 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
50 г масло
325 г лук, нарязан
500 г пресни гъби, нарязани 
2 чаени лъжици сушен копър 
1 супена лъжица червен пипер 
1 супена лъжица соев сос
500 мл пилешки бульон
250 мл прясно мляко
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
Черен пипер на вкус 
2 чаени лъжици лимонов сок, пресен
4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
125 мл заквасена сметана
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Сотирайте лука в маслото за 5 минути. Добавете гъбите и сотирайте за още 5 минути. Добавете копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 15 минути.

В отделна малка купа разбъркайте млякото и брашното. Добавете към супата и разбъркайте добре, докато се разтвори напълно. Покрийте и оставете да къкри още 15 минути, като разбърквате от време на време.

Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и заквасената сметана. Разбъркайте добре на ниска температура за още 5 минути. Внимавайте да не завира.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай