Готварство

Телешко с броколи и джинджифил на тиган

28 Ное 2020 | 05:08 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 2
Телешко с броколи и джинджифил на тиган

Продукти:

  • 4 супени лъжици брашно
  • 300 г телешки бульон
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 450 г телешко филе, нарязано на ивици
  • 1 чаена лъжица пресен джинджифил, нарязан
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 350 г броколи, накъсани на розички

Приготвяне:

В малка купа смесете брашното, бульона, захарта, соевия сос. Разбърквайте, докато захарта се разтвори напълно. В голям дълбок тиган загрейте мазнина на висока температура. Запържете месото за 4-5 минути, докато покафенее. Добавете сместа с бульона, джинджифила, чесъна, броколите. Оставете да заври, намалете котлона. Нека къкри за 10 минути или докато сосът се сгъсти.

Снимка: iStock

Изберете още от: