Телешко с броколи и джинджифил на тиган
28 Ное 2020 | 05:08 | Илияна Николова Време на приготвяне: 30 мин Порции: 2
Продукти:
- 4 супени лъжици брашно
- 300 г телешки бульон
- 2 супени лъжици пудра захар
- 2 супени лъжици соев сос
- 450 г телешко филе, нарязано на ивици
- 1 чаена лъжица пресен джинджифил, нарязан
- 1 скилидка чесън, пресован
- 350 г броколи, накъсани на розички
Приготвяне:
В малка купа смесете брашното, бульона, захарта, соевия сос. Разбърквайте, докато захарта се разтвори напълно. В голям дълбок тиган загрейте мазнина на висока температура. Запържете месото за 4-5 минути, докато покафенее. Добавете сместа с бульона, джинджифила, чесъна, броколите. Оставете да заври, намалете котлона. Нека къкри за 10 минути или докато сосът се сгъсти.
Снимка: iStock
Изберете още от: