Меню

Пудинг с панетоне

26 декември 2020 | 04:20 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
750 г панетоне по ваш избор 
100 г масло
30 мл коняк или крем ликьор по ваш избор
3-4 големи яйца
450 мл прясно мляко
течен шоколад или мармалад
300 мл течна сметана
1 ч.л. ванилов екстракт
За поръсване:
4-5 с.л. кафява захар
канела на вкус
50 мин

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

Тавата, в която ще печете пудинга, се намазва много добре с масло. Нарежете панетонето на филийки, които намажете с малко разтопено масло или го накъсайте на не много големи парчета, отново след като сте го намаслили. Ако ще е на филийки, подредете ги в тавата така, че леко да се застъпват. Може дори след намазването с шоколад да ги слепите една за друга. След като сте намазали филийките с маслото, може да ги намажете с течен шоколад или мармалад. В купа разбийте яйцата със захарта, след което добавете млякото, сметаната, ванилията и ликьора/коняка. Залейте с тази смес панетонето. Поръсете с кафява захар и канела. Изчакайте няколко минути, докато тестото поеме малко от течната смес. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай